Brasil here we come

Zondag 16 september werd de 7e race van het Nederlands Kampioenschap Chrono Karting verreden op het circuit De Landsard te Veldhoven. Naast dat het een race voor het Nederlands Kampioenschap was werden er ook tickets vergeven voor de Rotax Max World Finals in Brazilië.

Een spannende dag brak aan, in de Rotax Max junioren konden 4 rijders tickets winnen voor de World Finals waaronder 2 pupillen van Debsports. Robert de Haan en Kris Haanen streden voor een felbegeerd ticket! Waar Robert zich op zaterdag in de kwalificatie op een eerste startrij plaatste, moest Kris van plek 12 komen. De spanning in het paddock was te voelen, ouders die zenuwachtiger waren dan normaal en dat geeft natuurlijk ook spanning mee naar de rijders. De monteurs van beide rijders deden voortreffelijk werk en zorgde er voor dat de karts en motoren als de brandweer gingen. Kris reed in de pre finale naar een mooie 6e plaats, waar Robert het nog extra spannend maakte door crashes in begin van de race, moest hij zich van achteren weer een weg naar voren racen. De finale zou bepalend zijn en wat reden Robert en Kris sterk, zelfverzekerd en met een geweldige racepace. Kris reed van 6 naar 2 en Robert van 13 naar 5. Doordat beide coureurs een fantastische finale neerzette kregen ze beide een ticket voor de World Finals Rotax Max Junioren in Brazilië.

Debsports wenst Robert en Kris van harte proficiat als ook de monteurs en ouders! We zijn alweer bezig met de voorbereidingen naar Brazilië en dan bedoel ik niet alleen met het boeken van hotel en reis. Trainingschema`s worden opgemaakt zodat Robert en Kris mentaal en fysiek fit aan de start zullen staan bij de World Finals, die gehouden zullen worden van 24 november tot en met 1 december 2018.

BRASIL HERE WE COME!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *